Σκορδοστουμπι

Σκορδοστουμπι

Mια φοβερή νοστιμιά, αν και όχι για όλους.
Ταιριάζει με πολλά: λευκά τυριά, ψητή φέτα, επάνω στο ψωμί, με λίγο γαύρο…

για την παρασκευή της:
βάζουμε 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι (προτιμώ το ελληνικό βιολογικό μπαλσαμικο) και 2-3 σκελίδες σκόρδο στο μπλεντερ και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. εάν δεν θέλετε να λερώσετε σκεύη, ριχτε τις σκελίδες σε ένα βαθύ πιάτο, με ένα πιρούνι τις στουμπίζετε, όσο μπορείτε και τις αφήνετε έτσι για 60 λεπτά.
Έχει διαφορετική γεύση από το προηγούμενη συνταγή, με το ξύδι να είναι πιο ελαφρύ ενώ οι στουμπισμένες σκελίδες σκόρδου είναι μια νοστιμιά.

 

Σχετικα αρθρα: